Hydrocoll – pansament cu hidrocoloid

HydrocollHydrocoll este un pansament autoadeziv pe baza de hidrocoloid, dedicat ranilor superficiale, cu secretii moderate. Fata externa a pansamentului este din poliuretan, impermeabil pentru apa si bacterii si permeabil pentru aer.

Proprietati si mod de actiune

Hidrocoloidul absoarbe exsudatul din rana transformand-ul in gel, astfel asigurand un mediu umed ce stimuleaza procesele de vindecare. Stratul de gel previne aderarea pansamentului de rana. Schimbul pansamentului nu afecteaza tesutul de granulatie sau tesutul epitelial si nu creeaza disconfort  pentru pacient.
Marginile autoadezive ale Hydrocoll asigura o fixare buna pe orice tip de suprafata. Hydrocoll permite igiena personala zilnica.

Indicatii

Hydrocoll este indicat in tratamentul ranilor cu exsudat minim pana la moderat.

Mod de aplicare 

Alegeti dimensiunea si forma corecta de Hydrocoll. Pansamentul trebuie sa depaseasca cu cativa centimetri marginile ranii pentru a se fixa sigur pe rana.

Cand se schimba pansamentul?

Hydrocoll trebuie shimbat la decolorarea vizibila a pansamentului si formarea unei vezicule de marimea suprafetei ranii. Pentru a schimba pansamentul, se dezlipesc marginile si se indeparteaza cu grija intregul pansament.In momentul schimbarii pansamentului, pe suprafata ranii se poate observa un strat de gel de culoare galben-portocaliu, cu miros urat, ce nu trebuie confundat cu puroiul.  Indepartarea lui se va face prin spalare cu solutie Ringer.
In cazul ranilor necomplicate, Hydrocoll poate fi lasat pe rana pana la 4 zile.

Comanda online

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.