Hydrosorb – pansament cu hidrogel

HydrosorbHydrosorb este un pansament transparent cu hidrogel format dintr-un corp absorbant de gel poliuretanic si o pelicula poliuretanica permeabila pentru gaze si vapori si impermeabila pentru germeni si lichide.

Hydrosorb este disponibil si in varianta cu margini autoadezive – Hydrosorb┬ácomfort sau sub forma de gel – Hydrosorb gel (destinat ranilor adanci, cu secretii reduse sau absente, fiind ambalat intr-o seringa gradata cu varful efilat, ce permite patrunderea in orificii inguste).

Propietati si mod de actiune

Hydrosorb/ Hydrosorb comfort absoarbe secretiile si asigura umiditate ranii. Mentinerea unui mediu umed la Hydrosorb_comfort (2)nivelul ranii stimuleaza procesele de vindecare. Hydrosorb/ Hydrosorb comfort este un pansament transparent care nu adera de rana si care poate fi indepartat fara a lasa reziduuri. Datorita transparentei materialului, inspectia ranii poate fi efectuata fara a indeparta pansamentul. La schimbarea pansamentului nu este necesara clatirea ranii.

Indicatii

Pentru toate tipurile de rani superficiale, in faza de granulatie si epitelizare.

Modul de aplicare

Hydrosorb/ Hydrosorb comfort: se selecteaza dimensiunea adecvata, astfel incat pansamentul sa depaseasca cu aprox. 1-2 cm marginile ranii. Se indeparteaza folia albastra de protectie de pe spatele produsului si se aplica pe rana apasand usor.
Fata de contact cu rana este protejata de 2 folii albastre iar fata externa de o folie transparenta.  Atunci cand pacientul se afla sub supraveghere medicala, pe folia exterioara se noteaza datele pacientului, se deseneaza conturul ranii si apoi se detaseaza folia pentru a fi lipita in foaia de observatie. Astfel se poate urmari evolutia procesului de vindecare de la un schimb de pansamente la altul. Fata externa a pansamentului este marcata sub forma de grila, de culoare albastra, ce permite estimarea dimensiunii ranii (latura patratului are 2 cm).

HydrosHydrosorb_Gelorb gel: se desigileaza ambalajul de plastic si se indeparteaza capacul de protectie din varful seringii; se apropie capul seringii de baza ranii fara a o atinge si se aplica Hydrosorb gel intr-un strat de aprox. 5 mm. Rana necesita fixare cu pansament secundar (ex: Hydrofilm).
Este interzisa utilizarea continutul din seringa pentru pacienti diferiti

Cand se schimba pansamentul?

Pe masura ce cantitatea de exsudat se diminueaza, durata de mentinere pe rana a Hydrosorb/ Hydrosorb comfort poate fi extinsa pana la sapte zile. Absorbtia exsudatului se manifesta printr-o opacizare a pansamentului. Hydrosorb/ Hydrosorb comfort trebuie schimbat in momentul in care zona opaca se extinde si atinge dimensiunile ranii. Pentru schimbul pansamentului se dezlipeste usor unul dintre colturi si se indeparteaza cu grija.

Hydrosorb gel se schimba la aproximativ 3 zile si se poate indeparta din rana cu ajutorul unei pense sterile, gelul avand consistenta vascoasa.

Comanda online

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.