HydroTac – pansament din spuma poliuretanica si hidrogel

HydroTacHydroTac este o combinatie intre spuma poliuretanica si hidrogel, acesta din urma fiind dispus pe fata de contact cu rana, sub forma de plasa cu ochiurile largi. Reteaua de hidrogel asigura mediul umed optim si impiedica lipirea de rana, HydroTac fiind destinat ranilor cu secretie redusa/ moderata. Stratul exterior al pansamentului este impermeabil pentru apa si bacterii si permeabil pentru aer
HydroTac comfort este varianta cu margini autoadezive (care nu necesita fixare suplimentara cu plasturi/fasa).

Proprietati si mod de actiune:
HydroTac absoarbe exsudatul in exces si mentine mediul umed, stimuland procesul de vindecare al ranii. Stratul de gel aflat in contact cu rana impiedica lipirea pansamentului si permite schimbarea acestuia fara durere si fara a lasa reziduuri in rana.

Indicatii:

HydroTac este indicat in tratamentul escarelor cu exsudat scazut pana la moderat, in faza de granulatie si epitelizare (rani care nu prezinta infectie, fibrina, etc).

Mod de aplicare: 

Alegeti marimea pansamentului HydroTac astfel incat pansamentul sa depaseasca marginile ranii cu cca 1-2 cm. HydroTac poate fi taiat  la dimensiunea  corespunzatoare cu o foarfeca sterila.
Se indeparteaza folia transparenta protectoare si se aplica pansamentul cu stratul impregnat cu gel pe rana. Proprietatile autoadezive ale HydroTacului fac pansamentul usor de aplicat. Este necesara fixarea secundara a pansamentului cu plasture (Omnifix elastic) sau fasa de fixare (Peha- crepp / Peha- haft).

HydroTac comfort: se indeparteaza folia transparenta protectioare si se aplica pansamentul cu stratul impregnat cu gel pe rana si se preseazaHydroTac_comfort marginile adezive (atentie, nu se aplica presiune direct pe rana).
HydroTac comfort nu are nevoie de fixare  suplimentara, utilizarea lui fiind conditionata insa de sensibilitatea pielii din jurul ranii (nu se recomanda utilizarea de pansamente autoadezive / plasturi pe piele foarte sensibila).

Cand se schimba pansamentul?

Schimbul pansamentului se realizeaza ori de cate ori este indicat de starea clinica sau cand exsudatul devine visibil pe marginile pansamentului, putand fi lasat pe rana maxim 4 zile.

Comanda online

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.