Pansamente pentru cicatrizarea ranii

Atunci cand rana depaseste faza de curatare, intra intr-un alt stadiu de evolutie, denumit medical, faza de granulatie sau de regenerare a tesuturilor.┬á In aceasta etapa rana este considerata ÔÇ×curataÔÇŁ, resturile celulare, fibrina si exsudatul in exces au fost indepartate si infectia a disparut. Tesutul ramas este sanatos, de culoare rosu aprins (tesut de granulatie).

De cele mai multe ori, pansamentele indicate pentru aceasta faza pot fi folosite pana la finalizarea tratamentului si inchiderea completa a ranii (epitelizare).

In aceasta etapa sunt recomandate pansamente umede care sa preia eventualul exsudat ramas  si in acelasi timp sa stimuleze cresterea tesutului nou si formarea noului epiteliu (piele). Pansamentele dedicate fazei de granulatie/ epitelizare sunt: HydroTac, PermaFoam, Hydrocoll si  Hydrosorb. Alegerea acestor pansamente se face in functie de profunzimea ranii, de cantitatea de secretii si de starea pielii inconjuratoare.

Alegeti de mai jos aspectul ranii Dvs; cu click pe poza/denumire produs, puteti afla mai multe informatii despre pansamentul de care aveti nevoie.

Tip rana Escara uscata Escara cu secretii moderate Escara cu secretii abundente
Poza exemplificativa    escara uscata  Escara secretii moderate  Escara secretii abundente
Pansament
recomandat

Hydrosorb

HydroTac sau Hydrocoll

PermaFoam

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.