PermaFoam – pansament din spuma poliuretanica

PermaFoamPermaFoam este un pansament din spuma poliuretanica utilizat in tratarea ranilor cu secretii moderate si abundente. Structura fetei de contact cu rana, asemanatoare unui burete, permite absorbtia secretiilor in exces, pastrand in acelasi timp un mediu umed optim.

Proprietati si mod de actiune

PermaFoam absoarbe exsudatul din rana asigurand un mediu umed, care stimuleaza vindecarea.
PermaFoam a fost conceput pentru a preveni aderarea de rana; pansamentul se indeparteaza atraumatic (fara durere) si fara a lasa reziduuri.

Indicatii

PermaFoam este indicat pentru tratamentul ranilor curate, neinfectate, cu secretii moderate sau abundente.
Nu se utilizeaza in combinatie cu oxicloruri sau apa oxigenata, acestea ducand la degradarea pansamentului

Mod de utilizare

Inainte de aplicarea pansamentului, este necesara toaleta ranii. Se alege apoi marimea corespunzatoare de pansament, astfel incat acesta sa depaseasca marginile ranii cu aproximativ 1-2 cm. Cu cat rana este mai extinsa, cu atat pansamentul trebuie sa depaseasca mai mult marginile acesteia. Daca este necesar, pansamentul se poate ajusta (taia) la marimea dorita.

Pansamentul se aplica cu partea alba pe rana, astfel incat suprafata bej sa fie orientata spre exterior, apoi se fixeaza cu o compresa sterila peste care se va aplica o fasa de fixare sau un plasture lipit cat mai departe de marginile ranii, pe pielea sanatoasa.

Cand se schimba pansamentul?

In functie de volumul secretiilor, PermaFoam poate ramane pe rana pana la 4 zile, schimbul acestuia facandu-se in momentul in care marginea pansamentului se imbiba cu secretii.

Comanda online

Comments
  1. stefania

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.