Sorbalgon – pansament cu alginat de calciu

sorbalgonCe este Sorbalgon?

Sorbalgon este un pansament din fibre de alginat de calciu, utilizat pentru curatarea ranilor cavitare (adanci) cu secretii moderate/ abundente.
Sorbalgon are un aspect asemanator unei vate de culoare bej.

Proprietati si mod de actiune

Sub actiunea secretiilor din rana, fibrele de alginat de calciu se transforma intr-un gel vascos. Acest gel inglobeaza celulele moarte, tesuturile distruse si germenii, mentinand in acelasi timp un mediu umed echilibrat, care permite regenerarea tesuturilor.

Datorita proprietatilor chimice si fizice ale fibrelor de alginat, pansamentul are o capacitate de absorbtie ridicata, adaptata in special pentru tratamentul ranilor cu un volum de exsudat moderat spre abundent. Materialul se adapteaza perfect conturului ranii, prevenind uscarea acesteia.

Pentru ranile profunde, se recomanda Sorbalgon T-  varianta sub forma de mesa, destinata ranilor adanci cu orificiul de intrare redus. Sorbalgon T are aceleasi caracteristici ca si Sorbalgon.

Mod de aplicare

SorbalgonInainte de a aplica pansamentul, se face toaleta ranii conform practicii medicale uzuale. Pansamentul se introduce apoi in  cavitatea ranii, pana la umplerea completa a acesteia, fara a se presa puternic. Pansamentul trebuie fixat cu un pansament secundar adecvat (Ex: Hydrofilm).
In cazul ranilor fara secretii (rani uscate) Sorbalgon poate fi umezit cu solutie Ringer.

Fixare HydrofilmPentru a vizualiza transformarea in gel a pansamentului, fara a depansa rana, se recomanda acoperirea si fixarea┬á Sorbalgon cu plasturele transparent Hydrofilm. Plasturele are de asemenea rolul de a ÔÇťsigilaÔÇŁ rana si a preveni patrunderea urinei/ materiilor fecale in cazul escarelor sacrale/ fesiere.

Pansamentul poate fi insa fixat si cu compresa – Medicomp si plasture de fixare Omnifix.

Cand trebuie schimbat pansamentul?

Sorbalgon / Sorbalgon T se schimba atunci cand pansamentul s-a transformat complet in gel (1-4 zile, in functie de cantitatea de secretii din rana).

Comanda online

No Responses

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.