TenderWet 24 active – pansament activat cu solutie Ringer

Tenderwet_24_activeTenderWet 24 active este un pansament hidroactiv a carui componenta centrala este alcatuita dintr-un polimer superabsorbant (SAP) activat cu solutie Ringer.  Partea care nu vine in contact cu rana este prevazuta cu un strat repelent la apa, care asigura un mediu umed in rana timp de 24 de ore, impiedicand trecerea lichidelor in exteriorul pansamentului.

Proprietati si mod de actiune

Dupa aplicare, pansamentul elibereaza solutia Ringer in rana, realizand ÔÇťclatireaÔÇŁ acesteia. Celulele moarte, germenii si tesuturile distruse din rana sunt absorbite de catre pansament, retinute in corpul absorbant si indepartate odata cu acesta.

Atentie: La inceperea tratamentului cu TenderWet 24 active, indepartarea tesutului mort poate duce la marirea dimensiunilor ranii. Acesta este un semn al debutului procesului de vindecare.
In timpul terapiei umede, marginile ranii se pot inrosi; aceasta reprezinta un semn al reactivarii circulatiei sangvine si respectiv inceperea procesului de vindecare. Pe perioada terapiei cu TenderWet 24 active poate aparea sangerarea spontana a ranii; si aceasta constituie o indicatie a inceperii procesului de vindecare. Cu toate acestea, cauza sangerarii trebuie clarificata in fiecare caz in parte.

Mod de aplicare 

TenderWet 24 active se aplica dungile verzi in exterior, astfel incat sa asigure un contact intim cu baza ranii iar pansamentul sa depaseasa usor marginile acesteia.
TenderWet 24 active se fixeaza cu compresa sterila (Medicomp) si plasture de fixare (Omnifix) – de ex.: in cazul escarelor sacrale sau fasa elastica (Peha-Crepp / Peha-Haft) – de ex.: in cazul escarelor pe calcai.
TenderWet 24 active nu se taie si nu se supune altor actiuni mecanice distructive.

Cand se schimba pansamentul?

TenderWet 24 active se schimba la 24 de ore. Daca rana necesita o hidratare mai puternica, pansamentul se poate usca mai devreme de 24 de ore. In astfel de cazuri, TenderWet 24 active trebuie umezit suplimentar (cu solutie Ringer) pe parcursul celor 24 de ore cat se mentine pe rana.

 Comanda online

Comments
  1. Nicu
  2. n traian

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.