TenderWet Plus – pasament hidroactiv cu antiseptic

Tenderwet plusTenderWet plus este un pansament hidroactiv cu aspect de ÔÇťpernutaÔÇŁ ce contine un polimer superabsorbant (SAP) activat cu solutie Ringer si o substanta cu rol bactericid – PHMB (polihexamethylene biguanide).

Partea ce intra in contact cu rana prezinta striatii din silicon ce previn lipirea pansamentului de aceasta. Partea externa prezinta un film de polipropilena care previne uscarea prematura a pansamentului si permite mentinerea mediului umed in rana timp de trei zile; totodata impiedica trecerea lichidelor la exteriorul pansamentului.

Proprietati si mod de actiune

TenderWet plus cedeaza ranii solutie Ringer timp de trei zile. Pe masura ce pansamentul absoabe secretiile din rana, se asigura “clatirea” continua si interactiva a acesteia. Antisepticul – PHMB din interiorul pansamentului are efect antibacterian prin inhibarea proliferarii germenilor in interiorul pansamentului. Astfel se reduce riscul recontaminarii pe intreaga perioada de trei zile a aplicarii pansamentului.

La inceperea tratamentului cu TenderWet plus, indepartarea tesutului mort poate duce la extinderea suprafetei ranii; este un semn al debutului procesului de vindecare. In timpul terapiei umede marginile ranii se pot inrosi; aceasta reprezinta un semn al reactivarii circulatiei sangvine si, respectiv, inceperea procesului de vindecare. Pe perioada terapiei cu TenderWet plus poate aparea sangerarea spontana a ranii ÔÇô inca o indicatie a inceperii procesului de vindecare. Cu toate acestea, cauza sangerarii trebuie clarificata in fiecare caz in parte.
Terapia cu Tenderwet plus nu cauzeaza durere.

Modul de aplicare 

TenderWet plus se aplica pe rana cu dungile vezi la exterior si cu partea alba in contact cu aceasta, astfel incat sa se obtina un contact intim cu baza ranii; pansamentul nu trebuie sa depaseasa marginile ranii.
Atentie: TenderWet Plus nu se taie!
Pansamentul necesita fixare cu compresa sterila (Medicomp) si plasture de fixare (Omnifix).

Cand se schimba pansamentul?

TenderWet plus se schimba la maxim 3 zile, dar in cazul in care rana necesita o mai mare hidratare, pansamentul se poate usca inaintea trecerii perioadei. In asemenea situatii, TenderWet plus se poate schimba mai devreme de trei zile.
TenderWet plus poate fi inlaturat cu usurinta de pe rana.

Comanda online

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.